Lavanta Yağı

Lavanta, yüzlerce senedir rahatsızlıkların son bulmasında kullanılan şifalı bir bitkidir. En çok bilinen özelliği de lavantanın bedeni ve zihni arındırdığıdır. Lavanta yağı, lavantadan elde edilen oldukça faydalı doğal kozmetik ürünüdür. Antik zamanlardan bu zamana, tatlı aroması sebebiyle banyo sularına ve de sabunlarla karıştırılan lavanta, zamanımızda kozmetik alanında da çokça kullanılmaktadır. Gövde bölümü ve yaprakları sindirim yapısı rahatsızlıklarına son veren lavanta, özünden ilaçlar üretilen son derece şifalı bir bitkidir. 

Lavanta Yağı Sıkça Sorulan Sorular

Neden Lavanta Yağı?


3000 yılı askin tarihi ile günümüze kadar gelen lavanta bitkisinin en onemli özelliği, sakinleştirici özelliğe sahip olmasıdır. Güzel ve huzur veren kokusu, antiseptik özelliği ile hayatimizin birçok alanında rahatlıkla kullanilabilir.

  • Kolayca uykuya gecmenizi saglar.

  • Migren, bas agrisi ve diğer ağrılar icin etkilidir.

  • Havayı temizler.

  • Bocek isiriklarinda ve kasıntılarda etkilidir.

  • Sakinlestirici etkisi vardır.

  • Masaj yagi olarak kullanilir.

  • Sac ve sac derisini besler.

  • Dezenfektan etkiye sahiptir.




Uçucu Yağ Nedir?


Uçucu yağ, bitkilerden ve bitkilerden elde edilen bitkisel droglarin yaprak, çiçek, meyve, kok ya da kabuk gibi kisimlarindan çeşitli metodlar ile elde edilir.

Suda cozunmezler ancak su buhari ile suruklenebilirler. Bu sayede su buhari distilasyonu ile yani damıtılarak elde edilirler. Damitma islemi sonucunda sudan daha hafif olan ucucu yağ, buharın tekrar yogunlastirilmasi ile biriken suyun üzerinde toplanır.

Lavanta Yagi, Gul Yagi, Kekik yagi, Nane Yagi ucucu yağlara ornektir.